Suntem fiicele vrăjitoarelor pe care nu le-ați putut arde

Nu am mai scris de ceva timp, mă simt ca un observator apatic.

Nu dau vina pe vreme, deja a venit primăvara cu flori și fluturi.

Ce noroc că mai vine câteodată o pacoste a cărei prezența nu o pot nega.

De această dată, declanșatorul a venit din partea Poloniei. Știți povestea, dateaza  de prin 2016 și, de necrezut, încă nu a părăsit masa negocierilor pentru o mai bună funcționarea a societății poloneze.

Mă refer la legea care ar interzice avortul și în caz de sarcină nesănătoasă. În momentul de față, femeile din Polonia se confruntă oricum cu o lege restrictivă în această privință.

Nu voi întra în detalii ce țin de inutilitateea unei astfel de legi, în anul de grație 2018. De ce să supunem femei și familii unui risc obligatoriu, indiferent de voința lor? Încă nu-i găsesc logica.

Vreau însă să împărtășesc cu voi bucuria pe care o am când văd reacții la scală globală și suport pentru femeile din Polonia. Avem această minunată unealtă, internetul, cu ajutorul căruia putem să susținem idei, sa  argumentam poziții, să schimbăm mentalități. Și pentru asta mă simt recunoscătoare.

Ce putem face noi pentru femeile din Polonia? Să semnăm această petiție prin care solicitați Președintelui, Primului Ministru și deputaților din Parlamentul Poloniei să respingă proiectul de lege privind modificarea legii poloneze (Legea privind planificarea familiei din 1993), prin care se incearcă interzicerea avorturilor și în cazul unei sarcini nesănătoase.

Puteți semna aici.

Mulțumesc!

Brilliant photo by Marlena Kuczko Fotografia ❤

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

 1. windwhisperer spune:

  Ioanã,te pierdusem, huh
  Nici prin gand sa te regasesc .AICI,ACUM, vrajitoare mica .
  Ti-as lasa un raspuns dar cred ca ne – am-intinde in polemici seculare cu gap de generatii….
  Si ca sa le evit,polemicile, doar intreb si eu ca baba Dochia.:
  Daca aveti dreptul ,curajul, spaima si mandria SA ALEGETI ,acum si de la ’89 -fara bataie de cap ( toate formele posibile de anticonceptionale) de ce alegeti -in the first place- sa fiti insarcinate???( Firesc, exclude cazurile patologice,violul si incestul )
  Altfel, happy new year,merry christmas, happy easter,happy valentine’s day ,happy 4th of July,happy Ioana and etc…scuse daca am uitat ceva 😉
  Xo,j

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s